Derfor er det vigtigt at huske solcreme!
De første solstråler titter frem. Man får lyst til at få lidt farve på sin vinterblege hud. Man tænker: "Jeg behøver da ikke solcreme i dag. Det er jo bare Danmark, og det drejer sig kun om en lille tur". Man lægger sig på et tæppe i haven. Man falder i søvn. Man vågner. Man fortryder! Av av av.
Lyder ovenstående bekendt? De fleste af os har prøvet noget ligende, og selvom man lover sig selv, at det aldrig skal ske igen, så taler tallene desværre for sig selv - hvert år oplever næsten hver anden voksen dansker at blive solbrændt.
Solskoldninger skader huden og øger risikoen for modermærkekræft. Egentlig er det lidt fjollet, at så mange hvert år udsætter sin hud for risikoen for solskader, når opskriften til at undgå det er så enkelt - brug solcreme!
Her får du 5 gode råd om at bruge solcreme:
1. Brug vandfast solcreme...
..det bliver på huden og beskytter, selv når du sveder eller når du bader i vandet. Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne anbefaler, at man bruger vandfast solcreme med faktor 15, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråling.
2. Et voksen håndfuld til en voksen krop...
...er nogenlunde den mængde solcreme, du skal bruge for at beskytte dig. Smørre du kun et tyndt lag på, har solcremen ingen effekt.
3. Faktor 15...
...er nok til de fleste hudtyper i det danske sommervejr. Rejser du derimod sydpå eller er din hudtyper særlig sart, er det en god ide altid at gå op i faktor.
4. Jo flere solskader du får igennem livet...
...jo større er risikoen for at udvikle kræft i huden. Det er derfor aldrig for sent at begynde at bruge solbeskytte.
5. De fleste solcremer...
...kan holde sig i ca. to år. Er du i tvivl om, hvorvidt din solcreme stadig holder, kan du altid tjekke cremens farve, lugt og udseende – hvis der ikke er noget bemærkelsesværdig galt dér, kan du roligt bruge solcremen fra sidste år.
Find vores udvalg af solcreme lige her!